De Werfhorstruiters zijn opgericht in 1979 en gevestigd aan de Oude Courageweg in Doornspijk. De vereniging is aangesloten bij de KNHS en is ingedeeld bij de Kring Noord-Veluwe en Oost-Flevoland. In april 2002 is er ook gestart met de menafdeling. In 2004 is het 25-jarig bestaan van de vereniging gevierd. ‘s Winters wordt voor het lessen een overdekte manege gehuurd bij voldoende animo. Er zijn ook leden die het prettiger vinden om lekker buiten te blijven lessen; dit is dan op zaterdag op het eigen clubterrein.

De lessen worden verzorgt door onze instructeurs Harry van Heerde en Mandy Koops. Momenteel is er voor de menners helaas te weinig animo om menlessen te organiseren. Jaarlijks wordt er onder de menleden geïnventariseerd of er voldoende animo is om de menlessen te laten plaatsvinden.

Harry van Heerde is al ruim 25 jaar verbonden aan onze vereniging. Naast de dressuur is hij uitstekend in staat om springvaardigheden op leden over te brengen. Harry geeft dressuur- en springlessen aan zowel pony’s als paarden. In het zomerseizoen verzorgt hij de lessen op de woensdagavond en in het winterseizoen op de zaterdagochtend en afhankelijk van het animo, op woensdagavond in een binnenaccomodatie.

Binnen de Werfhorstruiters staat plezier en gezelligheid voorop, waardoor er binnen de vereniging zeer regelmatig leuke activiteiten worden georganiseerd. Eens per jaar worden door de Werfhorstruiters officiële KNHS-dressuurwedstrijden en een bixiewedstrijd georganiseerd, waaraan je deel kan nemen indien je een KNHS-startpas of een bixiestartpas hebt.

De activiteitencommissie binnen de vereniging zeer actief en worden er heel regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, geschikt voor alle leeftijden en voor allerlei doelgroepen. De mencommissie organiseert daarnaast meerdere malen per jaar een tocht voor de menners en ruiters door de wijde omgeving, zoals onder andere de snertrit en de jaarlijkse historische koetsentocht tijdens de Bokbierdag in Elburg. Alle leden kunnen deelnemen aan de activiteiten (soms tegen een kleine onkostenvergoeding) en verder zijn alle belangstellenden uiteraard van harte welkom!